Teamtrainingen/Teambuilding

Harm werkt met de DISC profielen van Q4 profiles. Dit is een instrument om inzicht te krijgen in iemands temperament. Ieder mens heeft zijn eigen gedragsstijl en basisbehoefte. Deze bepalen de manier waar op we ons gedragen en hoe we reageren. Door hier inzicht in te krijgen, kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen onze communicatie afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee beter communiceren.

Aan het eind van de 20er jaren ging Dr. William Marston verder en ontwikkelde het DISC model. Hij zag tijdens zijn observaties verschil in actief en passief gedrag en hoe de omgeving dit ervaarde: vijandig of goedgezind. Ieder mens heeft de vier DISC temperamenten in zich en kan deze ook gebruiken.

De trainingen van ‘Gewoon met Harm’ zijn altijd op maat gemaakt! Geen standaard trainingen maar passend als een jas. Dat zou ook niet kunnen, want in ieder bedrijf spelen andere zaken en werken andere mensen.

Teamtrainingen en Teambuilding.

Binnen organisaties lopen vele persoonlijkheden en die vormen wij dan samen tot een team. Vaak gaat dit goed maar regelmatig ontstaan er binnen teams wrijving en spanningen. Bepaalde mensen kunnen prima met elkaar door één deur terwijl het tussen anderen wel lijkt alsof er altijd oorlog ontstaat. Tijdens de teamtrainingen/teambuilding activiteiten geven we inzicht in elkaars kwaliteiten en valkuilen. We bekijken verschillende teamprocessen en geven hier feedback op. Wederom, leren door te doen. Zonder dat de medewerkers het in de gaten hebben zien we van alles gebeuren. Wat gebeurd er bij stress, onverwachte omstandigheden, tegenvallers etc? Wie volgt en wie neemt de leiding? Wie zorgt ervoor dat er beslissingen worden genomen en wie kijkt of de groep nog wel bij elkaar is? Wanneer zijn we nu succesvol? Hoe reageren we als er een zintuig wordt uitgeschakeld?

Deze trainingen zijn ook weer op maat gemaakt. We beginnen met een inventarisatie van de problematiek en kijken dan hoe we dit het beste kunnen aanvliegen. Gaan we voor het spel of toch voor een serieuze les? Wat is het team nodig? Misschien is een gezellige avond al voldoende en hoeven we verder niets te doen. Altijd op maat gemaakt en voor ieder budget!

Voorbeelden van activiteiten:

* Team Meerkamp

* Team Spelen

* The Key

* Prisonbreak